Politika privatnosti


Ova Pravila privatnosti o osobnim podacima (u daljnjem tekstu Politika privatnosti ili Politika) primjenjuju se na sve podatke objavljene na web mjestu na Internetu na adresi: www.ouduedu.com (u daljnjem tekstu Web mjesto) koje korisnici, klijenti i druge osobe mogu primati o korisniku tijekom korištenja Web mjesta, uključujući njegove usluge, programe i proizvode.

Ova se Politika privatnosti odnosi na sve, bez iznimke, korisnike, klijente LLC "OUDU Education" (u daljnjem tekstu Tvrtka, Administracija web mjesta) i posjetitelje web mjesta (u daljnjem tekstu zajednički nazivani korisnicima usluga).

Korištenje usluga web mjesta i ostalih proizvoda tvrtke znači bezuvjetnu suglasnost korisnika usluga s ovom Politikom i u njoj navedenim uvjetima za obradu njihovih osobnih podataka. U slučaju neslaganja s ovim uvjetima, korisnik usluga trebao bi se suzdržati od upotrebe proizvoda tvrtke.

Ova se politika privatnosti odnosi samo na tvrtku i web mjesto, njene usluge, programe, proizvode. Tvrtka i Web stranica ne kontroliraju i nisu odgovorni za web stranice trećih strana do kojih Korisnik može kliknuti na linkove dostupne na Web mjestu.


1. Podaci o korisniku usluga.

1.1. Registracija i prijava na usluge bez otvaranja računa


Prilikom izrade računa na web mjestu, korisnik usluga pruža tvrtki osobne podatke, uključujući korisničko ime usluga i lozinku.

Osim toga, prilikom izrade računa korisnik usluga također ima pravo naznačiti telefonski broj ili e-adresu.

U slučaju kada se korisnik usluga ne prijavljuje u svoj račun, i dalje može pružiti tvrtki osobne podatke, uključujući adresu e-pošte, kako bi primao novosti i biltene o tvrtki.

Da bi stvorio račun na web mjestu, korisnik usluga mora pružiti, uključujući sljedeće podatke: ime, prezime, telefonski broj, e-adresu, adresu, lozinku. U procesu registracije korisnika usluga moguće je navesti i druge podatke o sebi (uključujući spol, regiju, grad, datum rođenja). Sve se to može prikazati u korisničkom profilu usluga, dostupnom za pregled ostalim korisnicima usluga i klijentima tvrtke.

Korisnik usluga prihvaća uvjet da stvaranjem računa dopušta Tvrtki korištenje danih podataka u skladu s ovom Politikom privatnosti i ostalim ugovorima ili ugovorima koje je korisnik usluga zaključio s Tvrtkom. Ako se korisnik usluga nije prijavio na svoj račun, Tvrtka registrira podatke koje prikuplja pomoću jedinstvenih identifikatora koji su povezani s preglednicima, aplikacijama i uređajima. To omogućuje tvrtki da zapamti postavke korisnika usluga i druge podatke, tako da ih korisnik usluga ne mora ponovno unositi nakon nove prijave. Ako je korisnik usluga prijavljen, Tvrtka prikuplja i pohranjuje podatke na račun koje obrađuje kao osobne podatke. Čak i ako se korisnik usluga nije prijavio na svoj račun, on ima mogućnost upravljanja podacima povezanim s njegovim uređajem i preglednikom, na primjer, postavljanjem postavki.


1.2. Pojedinosti o osobnom računu u Backoffice.


Korisnik usluga na račun može dodati sljedeće podatke: telefonski broj, adresu poštanskog sandučića, fotografiju. Tvrtka također prikuplja sadržaj koji korisnik usluga stvara, preuzima ili prima od drugih korisnika prilikom korištenja proizvoda tvrtke. Ovaj sadržaj uključuje pisma, fotografije koje je korisnik usluga spremio, dokumente čiji je autor korisnik usluga, komentare korisnika usluga itd.

Pored toga, Tvrtka prikuplja sljedeće informacije i podatke:

- Informacije o preglednicima i uređajima koje korisnik usluga koristi za pristup web mjestu i ostalim proizvodima tvrtke.

- Informacije o vrsti i postavkama preglednika i uređaja, operacijskom sustavu, mobilnoj mreži (uključujući ime i telefonski broj operatora) i broj verzije proizvoda tvrtke.

- Informacije o interakciji aplikacija korisnika usluga, preglednika i uređaja sa uslugama web stranice, uključujući IP adresu, izvješća o padovima sustava, informacije o radnjama u sustavu, datum i vrijeme kada je korisnik usluga posjetio resurs tvrtke i URL s kojeg ste prešli na njega. Tvrtka prikuplja podatke s uređaja i mreža putem kojih se korisnik usluga povezuje sa uslugama web stranice i proizvodima tvrtke.

- O lokaciji korisnika usluga kada koristi usluge Web stranice i proizvode tvrtke. Tvrtka utvrđuje mjesto korisnika usluga s maksimalnom točnošću, u skladu s mogućnostima korisničkog uređaja, a također uzimajući u obzir sljedeće čimbenike: informacije o objektima oko korisnika usluga, GPS podaci, MAC adresa.

- O tome kada korisnik usluge pregledava ili prelazi po preporučenim oglasima, pridruži se grupama, kanalima i sudjeluje u anketama.

- Kada korisnik koristi usluge svog računa za ulazak na druge web stranice ili druge usluge. Tvrtka dobiva informacije kada se korisnik usluga koristi svojim računom za prijavu u sustav na web mjestu treće strane ili u aplikaciji treće strane.


U postavkama računa korisnik usluga može prilagoditi količinu pruženih osobnih podataka, kao i unijeti promjene. Korisnik usluga može odabrati koje će informacije biti vidljive drugim korisnicima. Na osobnom računu korisnik usluga može upravljati podacima povezanim s određenim proizvodima. U postavkama računa korisnik usluga može upravljati svojim kontakt podacima - oni uključuju ime, spol, e-adresu, telefonski broj i druge podatke.

Korisnik usluga može onemogućiti ili omogućiti geolokaciju na svom pametnom telefonu ili tabletu, a u postavkama računa - povijest lokacija.

U slučajevima kada se korisnik usluga obrati službi za podršku, Tvrtka prikuplja podatke kako bi odgovorila na pitanja korisnika usluga i poboljšala kvalitetu usluge. Kada se korisnik usluga obrati službi za podršku, Tvrtka prikuplja podatke koji pomažu u klasificiranju pitanja i odgovaranju na njih, kao i, ako je potrebno, za istraživanje slučajeva kršenja ovih Pravila privatnosti. Te se informacije također koriste za identificiranje potencijalnih problema, praćenje trendova i poboljšanje kvalitete odgovora službe za podršku.

Na računu korisnik usluga može dati pristanak da se njegovi podaci mogu koristiti radi preciznije prilagodbe sadržaja.

Prilikom izrade računa u proizvodima Tvrtke, korisnik usluge suglasan je da će podaci navedeni na računu biti dostupni drugim korisnicima i da će se koristiti u skladu s Pravilima privatnosti i drugim ugovorima ili ugovorima koje je korisnik usluge sklopio s Tvrtkom.

Davanjem Tvrtke osobnih podataka prilikom izrade ili ažuriranja računa, korisnik usluga dobrovoljno i izričito prihvaća ponudu Tvrtke. Davanje podataka Tvrtki, uključujući sve one koji se prema važećem zakonu smatraju povjerljivim, potpuno je dobrovoljno. Osoba koja registrira račun u potpunosti je odgovorna za njegovu točnost.

Prilikom izrade računa, korisnik usluga ima priliku mijenjati svoje podatke, brisati sadržaj i zatvarati račun.

Prilikom ulaska u proizvod Tvrtke bez registracije računa, Tvrtka poziva korisnika usluga da prihvati uvjete ove Politike. Pristajući na ove uvjete i nastavljajući koristiti proizvod Tvrtke, korisnik usluga pruža Tvrtki svoj pristanak za obradu osobnih podataka.

1.3. Korištenje kolačića (cookies)


Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.Odluka o dopuštenju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće" mogli koristiti sukladno UREDBI (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića:- Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.- Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.- Kolačići prve strane (first-party cookies) – izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.- Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.- Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.- Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.- Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.- Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

2. Svrha prikupljanja, pohrane i obrade osobnih podataka korisnika usluga

LLC "OUDU Education" cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.RegistracijaKako bi se napravila rezervacija ili poslala prijava na ovoj web stranici, korisnik prethodno mora obaviti registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj web stranici te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka.RezervacijaPri rezervaciji roba ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražit ćemo osobne podatke nositelja rezervacije (poput imena, adrese, kontakt telefona i dr.). Ti podaci koristit će se isključivo za realizaciju usluge. Podaci o plaćanju (poput broja kartice, i sl.) posebno su zaštićeni sigurnosnim protokolima najvišeg stupnja i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja.Log datotekeIP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali web stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.Dostupnost informacijaPrikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga.LinkoviOva web stranica sadrže linkove na druge web stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako LLC "OUDU Education" ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim web stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na web stranici LLC "OUDU Education"NewsletterKontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, bit će zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje posebnog Instar newslettera. Na web stranici www.instar-informatika.hr korisnik ima mogućnost prijaviti se na našu mailing listu. Prijavom na mailing listu korisnik daje suglasnost da se njegova e-mail adresa koristi u obradi osobnih podataka. Tvrtka upotrebljava osobne podatke isključivo za slanje personaliziranih newslettera. Tvrtka pregledava prethodne kupovine registriranih korisnika i šalje im personalizirane newslettere. Zbog potrebe usklađivanja poslovanja s Uredbom (EU) br. 2016/679 potrebno je izvršiti novu prijavu na našu mailing listu kako bi mogli dobivati personalizirane newslettere; korisnik prijavom na mailing listu daje suglasnost za obradu danih osobnih podataka. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti s personaliziranog newslettera. Nakon odjave, ne šaljemo više personalizirane newslettere. Odjava je moguća bilo kad i besplatna je. Korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze mailing liste. Zahtjev se može predati e-mailom na: podrska@ouduedu.comUpitniciNaša web stranica povremeno zahtijeva podatke od korisnika putem upitnika. Sudjelovanje u ovim upitnicima (npr. nagradne igre) u potpunosti je dobrovoljno i korisniku je ostavljen izbor da pruži ili odbije pružiti tražene podatke. Traženi podaci mogu uključivati kontakt informacije (poput imena ili kućne adrese) i demografske podatke (poput poštanskog broja ili starosne dobi). Kontakt informacije bit će iskorištene kako bi se obavijestili pobjednici i dobitnici nagrada. Rezultati upitnika bit će iskorišteni za praćenje i usavršavanje web stranice i/il usluga Tvrtke.Posebna ponudaPovremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija u svakom trenutku.Ispravci i ažuriranje osobnih podatakaAko se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na web stranici ili slanjem e-maila na adresu podrska@ouduedu.comObavijesti o promjenamaU slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naše web stranice kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo koristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećim u vrijeme prikupljanja podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.Koje podatke prikupljamoOsobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa, datum rođenja, broj osobne iskaznice, OIB, fotografije i video snimke.Informacije o prodaji i servisu: informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije o jamstvu, reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahtjeveSvrha prikupljanja podatakaProdaja i servis proizvoda – za obradu vaše prodaje, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvodaTvrtka će prikupiti osobne podatke, informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite, servisirate ili popravljate proizvod kupljen kod nas, uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora.Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponudaTvrtka prikuplja osobne podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružili podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.
3. Zaštita osobnih podataka korisnika usluga

Tvrtka provodi niz mjera usmjerenih na zaštitu osobnih podataka korisnika usluga. Kako bi se osigurala zaštita i uzimajući u obzir zahtjeve utvrđene Uredbom Europske unije br. 2016/679 od 27.04.16. Koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. i čiji je cilj pružanje zainteresiranim stranama pouzdanijih i djelotvornom kontrolom njihovih podataka, Tvrtka se obvezuje poštivati prava svih korisnika usluga u skladu s europskim i svim ostalim važećim zakonima o osobnim podacima, na temelju kojih Tvrtka obavlja svoje aktivnosti. Tvrtka poduzima sljedeće mjere:- šifriranje se koristi za osiguravanje povjerljivosti podataka tijekom prijenosa;- koriste se posebne zaštite računa, kao što su sigurno pregledavanje, sigurnosne provjere i potvrda u dva koraka;- kako bi se spriječio neovlašteni pristup uslugama web stranice, poboljšavaju se metode prikupljanja, pohrane i obrade podataka;- pristup osobnim podacima je ograničen, uključujući zaposlenike Tvrtke, i nameću im se stroge ugovorne obveze, zbog kršenja kojih se predviđaju sankcije ili otkazi.

4. Pohrana osobnih podataka

Tvrtka pohranjuje i obrađuje osobne podatke korisnika usluga na Poslužiteljima smještenim u različitim jurisdikcijama u EU. Prihvaćanjem uvjeta ove Politike, korisnik usluga pristaje na takvo kretanje, obradu i pohranu podataka. Treće strane kojima se mogu prenijeti osobni podaci kako bi se osiguralo funkcioniranje usluga web stranice Tvrtke, mogu se nalaziti u drugim zemljama u kojima zakoni o obradi osobnih podataka mogu biti manje strogi nego u zemlji korisnik usluga. Osobni podaci mogu se pohraniti i na drugim mjestima i u takvim slučajevima jamčimo da će se osobni podaci čuvati i obrađivati uz odgovarajuću razinu zaštite i sigurnosti. U slučaju prekograničnog prijenosa podataka, on se provodi isključivo u skladu sa zahtjevima zakona za takve jurisdikcije i za one dobavljače koji jamče da razina zaštite osobnih podataka nije niža od one uspostavljene u EU.

5. Obveze strana

Korisnik usluga dužan je:- Ispuniti informaciju o osobnim podacima potrebnim za korištenje web stranice.- Ažurirati, nadopunite pruženu informaciju o osobnim podacima u slučaju promjena u tim podacima.Administracija web mjesta dužna je:- Primljene podatke koristite isključivo u svrhe navedene u ovim Pravilima privatnosti.- Osigurati da se povjerljivi podaci čuvaju u tajnosti, ne otkrivaju se bez prethodnog pismenog odobrenja korisnika usluga, kao i da se ne prodaju, razmjenjuju, objavljuju ili na bilo koji drugi mogući način otkrivaju preneseni osobni podaci korisnika usluga, s izuzetkom onih predviđenih ovom Politikom privatnosti.- Poduzeti mjere predostrožnosti kako bi zaštitili povjerljivost osobnih podataka korisnika usluga u skladu s postupkom koji se obično koristi za zaštitu ove vrste podataka u postojećem poslovanju.- Blokirati osobne podatke koji se odnose na određenog korisnika usluga od trenutka kada korisnik usluga ili njegov zakonski zastupnik ili ovlašteno tijelo za zaštitu prava subjekata osobnih podataka podnese zahtjev ili zahtijeva razdoblje provjere u slučaju otkrivanja netočnosti osobnih podataka ili nezakonite radnje.Korisnik usluge ima pravo:- U bilo kojem trenutku promijenite podatke uređivanjem osobnog računa. Zatražite dodatne informacije o osobnom računu koje Tvrtka može imati.- Izbrisati podatke sa svog računa.- U bilo kojem trenutku povući svoj pristanak na obradu osobnih podataka i izbrisati svoj račun.- Poslati žalbu zbog kršenja prava korisnika usluga Tvrtki ili odgovarajućem regulatornom tijelu u mjestu gdje se nalazi korisnik usluga.- Zahtijevati cjelovitu informaciju o prikupljenim i prenesenim osobnim podacima korisnika usluga.

6. Odgovornost strana

Administracija web mjesta, koja nije ispunila svoje obveze, odgovorna je za gubitke koje je korisnik usluga pretrpio u vezi s nezakonitom uporabom osobnih podataka, u skladu sa zakonom.U slučaju gubitka ili otkrivanja povjerljivih podataka, Administracija web mjesta nije odgovorna ako ovi povjerljivi podaci:- Postanu javno dostupni do gubitka ili otkrivanja.- Budu zaprimljena od treće strane prije nego što ih je primila Administracija web stranice.- Bili otkriveni uz pristanak korisnika usluga ili u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.Korisnik usluga odgovoran je za pohranu prijave i lozinke koje korisnik usluga koristi za pristup uslugama i servisima Tvrtke. Budući da su korisničko ime i lozinka korisnika usluga jedinstveni, korisnik usluga priznaje svoju isključivu odgovornost za djelomičnu ili potpunu upotrebu usluga Tvrtke koristeći korisničko ime korisnika usluge.Korisnik usluga odgovoran je za sve podatke koje je objavio na Web mjestu, a ti će podaci biti dostupni ostalim korisnicima usluga.

7. Pristanak na obradu osobnih podataka

Pri registraciji na Web mjestu, korisnik usluga suglasan je da će podaci koje je on naveo u profilu biti dostupni ostalim korisnicima usluga te će se koristiti u skladu s Politikom privatnosti i uvjetima, zaključenim ugovorima od strane korisnika usluga i Tvrtke. Davanjem Tvrtki osobnih podataka prilikom izrade ili ažuriranja računa i profila, korisnik usluga dobrovoljno i izričito prihvaća Politiku privatnosti i Ponudu Tvrtke. Davanje podataka Tvrtki, uključujući sve one koji se prema važećem zakonu smatraju povjerljivima, potpuno je dobrovoljno. Osoba koja registrira račun u potpunosti je odgovorna za njegovu točnost. Prilikom ulaska u usluge Web stranice bez registracije računa, Tvrtka poziva korisnika usluga da prihvati uvjete ove Politike. Pristajanjem na ove uvjete i nastavkom korištenja usluga web stranice, korisnik usluga pruža Tvrtki svoj pristanak za obradu osobnih podataka. Podaci o neregistriranom korisniku mogu se izbrisati pomoću identifikacije njegovog jedinstvenog uređaja (računala, telefona itd.).



8. Pohranjivanje osobnih podataka

Tvrtka čuva podatke korisnika usluga sve dok je njegov račun aktivan ili dok je potrebno. Tvrtka zadržava osobne podatke koje pruža korisnik usluga sve dok postoji njegov račun ili dok je potrebno pružiti usluge. Tvrtka može spremiti osobne podatke korisnika usluga čak i nakon zatvaranja računa, ako je to potrebno radi poštivanja zakonskih zahtjeva, rješavanja sporova između sudionika, sprječavanja prijevare ili zlouporabe, kao i osiguranja odredbi ove Politike . Tvrtka može pohranjivati osobne podatke ograničeno vrijeme u skladu sa zahtjevima zakona. Služba podrške tvrtke može pohranjivati podatke onoliko dugo koliko je potrebno za primanje izvješća i analiza u vezi s radom ove usluge. Osobni podaci korisnika usluga koji se nisu prijavili na svoj račun čuvaju se 12 mjeseci radi analize ponašanja.

9. Rješavanje sporova

Prije odlaska na sud s tužbom za sporove koji proizlaze iz odnosa između korisnika usluga i Administracija web mjesta, obvezno je podnijeti zahtjev (pisani prijedlog za dobrovoljno rješavanje spora).Primatelj zahtjeva u roku od 30 kalendarskih dana od dana primitka zahtjeva pismenim će putem obavijestiti podnositelja zahtjeva o rezultatima razmatranja zahtjeva.Ako se sporazum ne postigne, spor će se uputiti sudu u skladu sa zakonom.Trenutne norme međunarodnog prava primjenjuju se na ovu Politiku privatnosti i odnos između Korisnika i Administracije web mjesta.

10. Dodatni uvjeti

Administracija web mjesta ima pravo izmijeniti ovu Politike privatnosti bez pristanka Korisnika.Nova Pravila o privatnosti stupaju na snagu od trenutka objavljivanja na web mjestu, osim ako novim izdanjem Pravilnika o privatnosti nije drugačije određeno.Sve prijedloge ili pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti treba prijaviti na podrska@ouduedu.com.Ova Politika privatnosti objavljena je na stranici www.ouduedu.com.Ova Politika privatnosti sastavni je dio Ponude objavljene na stranici www.ouduedu.com.


dje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:


- podaci za promotivne svrhe: na Instar korisničkom računu, na stranicama Instarova webshopa (koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu) i zakupljenom dijelu unutar stranice Mad Mimi (isključivo email adresa korisnika)

- podaci o korisniku kao kupcu: na stranicama Instarova webshopa koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu

- u poslovnom programu Luceed tvrtke Tomsoft d.o.o., a na lokalnom serveru Instar Informatika d.o.o. kojem imaju pristup samo određeni djelatnici tvrtke te ovlaštena tvrtka za održavanje servera

- u poslovnom programu Luceed tvrtke Tomsoft d.o.o. pohranjuju se podaci vezani za jamstvo i reklamaciju u vidu fotografije ili videa proizvoda, reklamacijskih primki i korespondencije u slučaju pravnih procesa

- snimke nadzorne kamere - na serveru video nadzora unutar mreže Instar Informatika d.o.o.


Instar Informatika d.o.o lokalne servere drži u RH u poslovnim prostorijama Instara.


Pristup i izmjena podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na web stranici Instara gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na web stranici bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programa s odmakom od 24 sata.

Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Instar Informatika d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na email adresu zastitaosobnihpodataka@instar-informatika.hr

Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.


Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu zastitaosobnihpodataka@instar-informatika.hr i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.


Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu zastitaosobnihpodataka@instar-informatika.hr.


Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Instar Informatika d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Instar Informatika d.o.o. pohranjuje podatke unutar EU-a.

Izjavu o privatnosti, Instar Informatika d.o.o.,može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Instar Informatika d.o.o.. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu www.instar-informatika.hr. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.instar-informatika.hr. Nastavak upotrebe naše web stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.


Pravila o postupanju s kolačićima

Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje, sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva.

Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „Slažem se" dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama ne dozvolite privolu, ti podaci neće biti prikupljani, pohranjivani ni obrađivani.

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika, a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka poput košarice za kupnju ili komentara.

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala ali obično imaju rok trajnosti. Instar Informatika d.o.o. koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima što je vidljivo u situacijama kada se korisnik vraća na stranice Instar i odmah je ulogiran na iste što govori da pohranjuju korisničko ime i lozinku.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa web stranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google analytics, AdWords, itd...).

Ti kolačići postavljeni su od strane Instar Informatika web shopa i služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i u marketinške svrhe. U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti, a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovise o vrsti pretraživača, a može se naći prilikom pretraživanja Help ili pomoć datoteke. Ukoliko odlučite da ne želite prihvaćati kolačiće s Instar web stranice, postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije na našoj web stranici.